Kunsten at mærke efter

Kunsten at mærke efter
Photo by Axel Ruffini / Unsplash

Onsdagsnyhedsbrevet i dag handler om den livskunst, kompleksitet og simpelhed, der ligger i det at lære at mærke efter.

For hvilke udfordringer, faldgruber og muligheder byder denne indfølende proces i grunden på, når vi samtidig skal tilpasse os familien, skolen, uddannelsen, arbejdet mm.?

Hvornår går vi på kompromis med os selv i livet imodsætning til at finde et kompromis, hvor vi har os selv med? Hvornår ved vi egentlig, om vi har fat i os selv, eller om vi er ved at miste os selv?

Og hvordan finder vi overhovedet ind til vores indre stemme, den unikhed, som gør det så simpelt og legende let at mærke, se og høre vores egne svar? Der hvor alt kreativt flow, skaberkraft og indre livsglæde lige pludselig opstår?

Hvor vi samtidig begynder at mærke, når noget ikke føles rigtigt for os. Hvor vi ikke længere kan manipuleres til at gøre, som vores omgivelser og samfundsnormerne fortæller os. Hvor vi i stedet begynder at bruge råd og vejledning som en sagte spejling,inspiration, reflektion eller understøttelse af, hvad vi selv mærker. Hvor andre menneskers meninger som konsekvens heraf begynder at falde i baggrunden.

Ikke fordi vi ikke er åbne for inspiration. Men fordi vi er blevet så stærke i at mærke, se og høre vores egne svar.

Hvor den egentlige udfordring består i at turde træde fuldt og helt ind i vores indre sandhed. Og stå ved den. Stå ved den sårbarhed og ensomhed, der naturligt opstår, som følge af af den proces, hvor vi begynder at sætte os selv fri af samfundsnormerne til fordel for at følge vores egen vej i livet.