Et andet samfund- et samfund med mere medmenneskelighed

Et andet samfund- et samfund med mere medmenneskelighed
Photo by Steve Leisher / Unsplash

Jacob Mark er en fortræffelig politiker. Et fortræffeligt menneske. Og en kæmpe menneskelig rollemodel for ungdommen. Ja for alle mennesker for den sags skyld. En rollemodel for det hele menneskes udvikling, fordi han tør vise sårbarhed.

Han besidder som en af de få politikere et klarsyn på et af tidens allerstørste problemer. Neoliberalismens indtog, hvis usynlige, økonomiske og hule mekanismer æder alt menneskeligt og levende op i en grad så medmenneskeligheden forsvinder. Den som vi har så meget brug for at værne om lige nu i vores samfund. I hele verden.

Vigtigst af alt, så ser han hvilke konsekvenser præstationssamfundet har for de unge. Han ser vigtigheden i at de får ro på. At vi som samfund tager medansvar for at skabe nogle rammer der støtter det hele menneskes udvikling. Så vi kan støtte alle unge i at tage selvansvar.

Han anerkender det som den verdenskendte sociolog Hartmut Rosa gør. At de unge har ret. At de besidder et klarsyn, fordi de netop har indset, at der er noget galt med samfundet.

Tak for dit mod Jacob og for din uselviske, stærke og ustoppelige vilje til at kæmpe for vores børn og unge.

Tak for at være talerør for de unge. Dem der synligt mistrives, dem der lider i stilhed og dem som ikke ved, at de lider.

Tak for at skabe plads til det hele menneskes udvikling i vores samfunds- og uddannelsesinstitutioner.

Tak for at gå foran for et andet og mere medmenneskeligt samfund!