Fred og ro til at gro - et modstykke til samtidens præstationskultur

Fred og ro til at gro - et modstykke til samtidens præstationskultur
Photo by Alexandru Tudorache / Unsplash

Måske har du aldrig rigtigt tænkt over det, men vi mennesker har brug for fred og ro til at gro. I hvert fald hvis vi ønsker at udvikle os naturligt.

Desværre bliver vi som regel præsenteret for det diametral modsatte i vores samfund. Som det ser ud i dag, så udsættes vi nemlig for et konstant indre menneskeligt pres om, at vi skal præstere og konkurrere for at komme frem i verden. Samtidig får vi tudet ørene fulde med, hvor vigtigt det er, at kunne begå sig socialt og tilpasse sig fællesskabet.

Vores samfunds - og uddannelsessystem har altså sit fokus et helt andet sted, end på at udvikle de indre menneskelige ressourcer, roen og værenstilstanden. Begrebet værenstilstanden fremstår derfor som et fremmedord for mange den dag i dag.

Faktisk er det lidt uhyggeligt, for uden et fokus på det indre vænner vi os i stedet til at tilpasse os normerne. Vi vænner os til at leve op til ydre krav og forventninger. Vi vænner os til at navigere i en kultur med stres, pligt, pres, præstation og perfektionisme.