Håbet som indre drivkraft

Håbet som indre drivkraft
Photo by Aleksandr Ledogorov / Unsplash

Nyhedsbrevet i dag er inspireret af en personlig udviklingsproces. Det handler om, hvordan vi som mennesker kan bruge håbet som vores indre drivkraft i livet. For hvordan finder vi egentlig tilbage til lyset, livsglæden og håbet igen, når vi på forskellig vis træder vande i håbløsheden? Et tema som er dybt aktuelt på individ-, samfunds og verdensplan lige nu set i lyset af alle de store omvæltende kriser, der former vores hverdag på forskellig vis.

Mens du læser nyhedsbrevet, vil jeg derfor invitere dig til at åbne dig for din egen indre følelse af håbløshed. Lad den være en del af dig, mens du mærker eller undersøger alle de spørgsmål den afføder.

Måske dukker følelsen af håb også op et sted. Udforsk da blot følelsen og lad den så ellers smelte sammen med håbløsheden. Hvis du af den ene eller anden årsag ikke kan mærke følelsen af håbløshed eller håb, så accepter og anerkend det faktum, men vær også åben overfor, at de bor i dig. Et lukket hjerte forhindrer os nemlig meget ofte i at komme i kontakt med disse dybe følelser. Nogle gange er de så fortrængte, at de ikke kan komme op til overfladen.

Det vigtigste er derfor at møde dig selv, lige der hvor du er.  

Hvad får dig til at mærke håbløshed og håb?

Photo by Ahmed Hasan / Unsplash